4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu?

Rate this post

4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu? Bu konu birçok kişi tarafından düşünülür. Zira duayı okumadan önce abdest alıp almamak gerektiği büyük bir soru işareti oluşturur.

4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu?

Bu bir dua olup abdest almadan okunabilir. Ayrıca kadınlar özel günlerinde de edebilmektedir. Bir salat olup ihlasla birlikte okunmaya devam edildiği durumda kişide dileklerin gerçekleşeceği, hayatta yaşadığı sorunların ortadan kalkacağı, hastalıklar olduğunda çözüleceği belirtilmektedir. Peki, 4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu?

Bu bakımdan Salat-ı Tefriciye faziletleri oldukça fazladır. 4444 kere okumak, alimler tarafından önerilmektedir. Bunun dışında farklı sayılarda edilmesi de tavsiye edilmektedir.

Salat-ı Tefriciye Nasıl Okunur?

Peki Salat-ı Tefriciye nasıl okunur? Bu salat birçok kişi tarafından duyulsa da, nasıl okunacağına sıra geldiğinde soru işareti meydana gelebilir. Latin harfleri ile okunuşunu merak ediyorsanız sırasıyla aşağıda olduğu gibidir;

  1. Allahumme Salli Salaten Kamileten
  2. Ve Sellim Selamen Tammen Ala
  3. Seyyidinâ Muhammedinillezi Tenhallü Bihil
  4. Ukadü Ve Tenfericu Bihil-Kürebü Ve Tukda
  5. Bihil-Havaicu Ve Tünalü Bihir-Reğaibü
  6. Ve Hüsnül-Havatimi Ve Yustaskal
  7. Ğamamu Bivechihil Kerim Ve Ala
  8. Alihi Ve Sahbihi Fi Külli Lemhatin
  9. Ve Nefesin Bi Adedi Külli Ma’lumin Lek

Dolayısıyla her ne kadar okunması zor gibi düşünülse de oldukça kolaydır. Bakarak birkaç kere okursanız kısa sürede ezberleyebilirsiniz.

Salat-ı Tefriciye Ne Zaman Okunabilir?

4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu? sorusunun yanı sıra ne zaman okunacağı da merak edilmektedir. Salat-ı Tefriciye duası, günün her saatinde okunabilir. Bunun dışında bilindiği üzere dinimizde duaların makbul olduğu bazı zaman dilimleri vardır. Bunlar girdiği zaman etmek özellikle tavsiye edilir. Eğer bilmiyorsanız söz konusu zaman aralıkları şöyledir;

  1. Seher vakti
  2. Mübarek gün ve geceler
  3. Ezan okunurken
  4. Ezan ile kamet arasında
  5. Namaz kılarken, secdedeyken ve namazlardan sonra
  6. Kur’an-ı kerim katim edilince
  7. Kalbinde incelik hissedildiği an
  8. Kabe-i şerif görüldüğünde
  9. Hastayken ve sıkıntılıyken
  10. Oruçluyken
  11. Yağmur yağarken, Kur’an-ı Kerim okunurken ve düşmanla karşılaşınca
İlgini çekebilir:  11 İsmi Azam Duası Okuyanların Yorumları

Bunların dışında duaların makbul olduğu farklı zaman dilimleri de vardır. Bunları bilir ve Salat-ı Tefriciye okursanız Allahü Teala katında makbul olabilir.

4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu
4444 Salatı Tefriciye Duası Abdestsiz Okunur Mu

Salat-ı Tefriciye Kaç Kere Okunur?

Salat-ı Tefriciye duasını daha önce okumayan kişiler bu soruyu düşünebilir. Sadece 4444 kere değil farklı sayılarda da edilebilir. İmam Kurtubi’nin dediğine göre 100 kere ya da 41 kere okumaya devam edilmesi durumunda zaman geçtikçe problemler giderilmekte, işler kolaylaşmakta ve iç nurla dolmaktadır. Bunun yanı sıra rızık bollaşmakta, itibar da artmaktadır.

Bu bakımdan faziletleri oldukça fazladır. Bunun dışında 3, 5, 7, 11 ya da 21 gibi sayılarda da edilebilir. Düzenli olarak okunması bu nedenle önerilir. Özellikle ameliyata girecek kişilere ya da sınava katılacak öğrenciler için de geçerlidir. Haricinde farklı durumlarda da okunabilir.

Köpek Gibi Aşık Etme Duası Anında Kabulu yazımız da ilginizi çekebilir.

Yorum yapın