Nazar Ve Korku Duası

5/5 - (1 vote)

Nazar Ve Korku Duası – Nazardan korunma duaları, korkuya karşı dualar insanlar tarafından sık sık düşünülür. Nazar hak olduğu için bundan korunmak gerekir. Bunun için de oldukça farklı dualar vardır. Bunları ederek Allah’a sığınırsanız, nazardan korunmanız da mümkündür. Peki, Nazar Ve Korku Duası hangisidir?

Nazar Ve Korku Duası

Eğer siz ya da çocuğunuz bir şeyden korkuyorsa ve bundan emin emin olmak istiyorsanız, korkuya yönelik olarak da dua okuyabilirsiniz. Bu kapsamda bildiğiniz tüm duaları edebilir, böylece Allah’ın izniyle daha nazardan ve korkulardan emin olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Felak ve Nas Surelerini, Ayete’l Kürsi’yi de okuyarak Allahü Teala’ya dua edebilirsiniz. Bu sayede hem nazardan hem de korkulardan kendinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

Nazar ve Korkuya Yönelik Dua

Nazar ve korkudan korunma duaları oldukça önemlidir. Eğer kendinizi ya da sevdiklerinizi nazardan korumak, korkulardan emin olmak istiyorsanız bunları edebilirsiniz.  Felak, Nas ve Ayete’l Kürsi dışında farklı duaları da edebilirsiniz. Bunlardan bir tanesini aşağıda bulabilir ve edebilirsiniz;

  1. Ve in yekadullezine keferu le yuzlikuneke
  2. bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve
  3. yekulune innehu le mecnun(mecnunun)
  4. Ve ma huve illa zikrun lil alemin(alemine).

Bunu ister Latin harfleri ile okunuşundan isterseniz Arapça hallerinden edebilirsiniz. Korkudan korunma duaları içinde ayrıca euzü bi kelimatillahimmatammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lamme duasını da edebilirsiniz.

Allahümme barik fihi ve la tedarruhü duasını da nazara ve korkuya karşı edebilirsiniz. Tüm bunlar sayesinde hem sevdiklerinizi hem de kendinizi koruyabilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Kenzül Arş Duası Dilek İçin Kaç Defa Okunmalı?

İlgini çekebilir:  Asker Uğurlama Duası

Nazar ve Korku Duası Hangisidir?

Nazara ve korkuya karşı dua olarak ne okunabilir? Bu kapsamda edebileceğiniz pek çok dua vardır. Yukarıda olanların yanı sıra aşağıda yer alan duaları da yine okumanız mümkündür;

  1. İhlas Suresi
  2. Mümin Suresi
  3. Felak Suresi
  4. Nas Suresi
  5. Ayete’l Kürsi

Ayrıca aşağıda yer alan Nazar Ve Korku Duasını okumanız mümkün;

  1. Euzü Bi-Kelimatillahit-Tammeti
  2. Min Gadabihi Ve İkabihi Ve
  3. Şerri İbadihî Ve Min
  4. Hemezati’ş-Şeyetini
  5. En Yahdurun.

Bunun yanı sıra Hasbiyallahü ve ni’mel vekil de edebilirsiniz. Bu gibi dualar kısa ve pratik olduğu için her zaman ve her yerde edebilirsiniz. Bu bakımdan dışarıda olsanız bile bir şeyden korku duyuyorsanız bunları okuyabilirsiniz.

Nazara ve korkuya karşı dua ile Allah’ın izniyle hem nazardan hem de korkudan kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

Nazar Ve Korku Duası
Nazar Ve Korku Duası

Nazara Ve Korkuya Karşı Dua Nasıl Okunur?

Nazara ve korkuya karşı dua okuma oldukça kolaydır ve zorluk çekmeden etmeniz mümkündür. Eğer Felak, Nas ve Ayete’l Kürsi dışında yukarıda verdiğimiz duaları da okuyabilirsiniz. Bu sayede Allah’ın izniyle sadece geceleri değil, gündüzleri de korkulardan korunabilirsiniz.

Eğer çocuklarınız gece korkuyorsa ve ağlıyorsa, onları sakinleştirmek istiyorsanız da Nazar Ve Korku Duası okumanız mümkündür. Böylece daha kolay bir şekilde uyumalarına olanak tanıyabilirsiniz. Bu duaları kolay bir şekilde ezberlemeniz mümkündür.

Bu bakımdan zorluk çekmeden aklınıza alabilir ve her istediğinizde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çocuklarınıza da ezberlettirerek onların da istedikleri yerde ederek, korku ve nazardan Allahü Teala’ya sığınmalarınızı sağlayabilirsiniz.

Video Kaynağı

“Nazar Ve Korku Duası” üzerine bir yorum

Yorum yapın